Doi colonei au câștigat premii la un concurs de poezie patriotică – Gorjeanul, 16 august, 2913, diverse

Consiliul Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi Grupul literar ,,Arta Conversației”, a demonstrat că în România încă mai există patriotism, că încă mai există iubirea de PATRIE, organizând în perioada 10 iunie - 11 august 2013, ediţia a II-a a Concursului de poezie patriotică ,,SUFLET ROMÂNESC”, la Târgu-Jiu.
Patrii poetice, câte una pentru fiecare politician
Concursul de poezie patriotică a luat naştere în urmă cu un an, când Elisabeta Gâlcescu, gorjeancă prin măritiş, a reuşit să ,,spargă” porţile instituţiilor oficiale din Tg-Jiu şi să-i convingă pe cei care-şi pierduseră dragostea de ŢARĂ, că iubirea de mamă, este însăşi IUBIREA DE PATRIE care ,,legănă veacul viitor”, iar Grupul literar ,, ARTA CONVERSAŢIEI”, pe care îl conduce , este un puternic regiment , capabil să cucerească ,,imperii de fantasmagonice” care să transforme aerul respirat in PATRII POETICE, câte una pentru fiecare politician şi una singură pentru toţi românii.
A debutat poeţi, a lansat poetese, a ,,învrăjbit” versuri până le-a prins în coperte de carte, dar ceea ce a fost cel mai important a fost că a continuat să facă existenţială DRAGOSTEA DE ŢARĂ, aducând-o şi în anul 2013 într-o poiană unde voievozii s-au îmbărbătat cu linişte de codru sau muze carnale.
În acest an s-au înscris poeţi români din toate colţurile lumii şi au trimis ,,trei poeme” în ,,plicuri electronice” ,,curţii de juri” formate din Spiridon Popescu, Nicu Murgasanu, George Mihalcea, Constantin Nitu, Stella Anghel şi Raul Constantinescu.
Coloneii ,, fură” premiile din Gorj
Deşi ,,(în)juraţii” au deliberat în ziua de 29 iulie poeziile câştigătoare, poeţii au aflat ,,dacă sunt câştigători” abia în ziua de 11 august 2013, în vârf de munte, în Poiana lui Mihai, la Schela în Gorj.
Surprinzător, frumos şi totodată patriotic este că această ediţie a adus în prim-plan doi ,,colonei” ai Ministerului Afacerilor Interne, care au câştigat câte un premiu la Concursul de poezie patriotică ,,SUFLET ROMÂNESC”. Este vorba de poetul Marian Malciu (născut la 27.12.1945 în Caracal, jud.Olt, absolvent şi al Şcolii miltare de ofiţeri ai M.I. Bucureşti, în anul 1975, autor al mai multor volume de proză, colonel în rezervă,) şi Florin Preda-Dochinoiu, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj, cunoscut în mediile culturale ca artist plastic
Chiar dacă vă miră şi sună paradoxal la Tg-Jiu un artist plastic şi un prozator au ,,furat” şi ,,suflat” două premii de POEZIE, denumite sugestiv ,,RONDEL PENTRU ŢARĂ” şi ,,DECORAŢII DE METAFORE” .
Au mai fost premiaţi Geo Galetaru şi Romița Mălina Constantin,cu premiile I şi II dar au fost acordate premii speciale şi poeţilor Ioana Burghel, Gabriel Gherbăluță, (Galați, România), David Vasile (Roma, Italia), Constantin Cristescu (Botoșani, România), Vasile Ovidiu (Cluj-Napoca, România), Camelia Ioniță (Wettingen, Aargau. Elveția).
Georghe Tocan

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pelerinaj de Suflet românesc, Gala premiilor de excelență, August 2013,

Decorații de metafore

SUFLET ROMÂNESC - antologie